MANUALI I SEMUNDJEVE INFEKTIVE

 

 

shshi.jpg   

Autorët: Andrew B. Peitzman, Michael F. Rotondo, Peter V. Giannoudis.
Redaktimi Shkencor: Arben Gjata, Myftar Torba, Gjergji Çaushi, Arben Zenelaj, Ilir Kajo
COPERTINA MORONI front cover
DETAJET
Gjuha: Shqip

  • Botimi : I dytë, Maj 2019
  • Faqet : 400
  • Formati: Letër
  • ISBN : 9789928443656
  • Cmimi me TVSH: 5,000.00 Leke

MANUALI I SEMUNDJEVE INFEKTIVE
Infektivologjia është pasuruar së fundmi me mundësi novatore diagno­stikuese dhe terapeutike. Edicioni i dytë i librit “Manuali i sëmundjeve infektive” pasqyron këto ndryshime të thella, ndërsa njëkohë­sisht, ruan qëndrimin origjinal, të bazuar në qasjen ndaj aparaturave.
Vëllimi është zgjeruar me pesë kapituj të rinj: “Semiotika e sëmundjeve infektive dhe ekzaminimet diagnostike e mikrobiologjike”, “Analiza laboratorike dhe ekzaminime instrumentale” (me video shpjeguese për kryerjen e hemogazanalizës, biopsisë osteomedulare, punksionit lumbar (rakicenteza), paracentezës, biopsisë hepatike dhe torakocentezës), “Imunoprofilaksia aktive dhe pasive”, “Infeksionet prevalente në zonat tropikale”, “Infeksionet në ambientet e vuajtjes së dënimit”.
Kapituj të tjerë (“Bakteremia, sepsisi dhe shoku septik”) janë rishkruar plotësisht. Në të gjithë kapitujt janë përditësuar të dhënat epidemiologjike të sëmundjeve të ndryshme dhe janë shtuar patologjitë e njohura së fundmi (për shembull, ajo MERS).
 Autorë të rinj (kolegë të nderuar universitarë dhe spitalorë) e kanë pasuruar këtë edicion me kontributin e tyre të vyer.
Vëllimi plotësohet me përmbajtjen e dedikuar shtesë në faqen online (foto, test vetëvlerësimi, raste klinike, video). Ky manual, që ka lindur nga bashkëpunimi i më shumë shkollave të infektivologjisë, iu drejtohet kryesisht studentëve dhe të sapo diplomuarve në sëmundjet infektive, por mund të jetë një instrument i dobishëm konsultimi edhe për mjekët e disiplinave të tjera.

Autoret:Mauro Moroni, Spinello Antinori, Vullo Vincenzo
RedaktimiShkencor: Arjan Harxhi